Op roadtrip naar een sterkere relatie

6 redenen waarom een camperreis jullie relatie kan versterken

Op een beperkt aantal vierkante meter eten, slapen én reizen met je partner? Weinig koppels die zouden denken dat het de relatie ten goede zou komen. En toch kan een camperreis je als koppel dichterbij elkaar brengen. Wellicht dé reden waarom de koppels uit Blind Getrouwd in de vorige aflevering - én die van deze avond - op campertrip trekken. Een spannend avontuur dat je als koppel de vrijheid geeft om opener en eerlijker dan ooit tegen elkaar te zijn.

1. Goed begonnen is half gewonnen

Het plannen en inpakken voor een camperreis is een teamwork-oefening op zich. Het laat je snel ontdekken wat essentieel is voor elk van jullie om je comfortabel te voelen. Bovendien dwingt het jullie om keuzes te maken en compromissen te sluiten, wat een dieper begrip van elkaars behoeften en wensen oplevert. Kortom, het is een kans om je in elkaars leefwereld te verplaatsen.

2. Samen uit, samen thuis

De ene zit aan het stuur, de andere leest de kaart. Op roadtrip ben je elkaars steun en toeverlaat en moet je op elkaar leren vertrouwen om je eindbestemming te bereiken. Onderweg kunnen er echter altijd onverwachte problemen optreden, zoals verkeerd rijden of moeite met het vinden van een hotel. Het oplossen van deze problemen als een team zal jullie dichter bij elkaar brengen en zorgen voor enkele van de mooiste herinneringen aan jullie roadtrip, die alleen jullie twee zullen delen - totdat jullie de verhalen delen (en misschien wat verfraaien) met vrienden en familieleden terug thuis.

3. Vrijheid blijheid

Even ontsnappen aan de dagelijkse sleur? Dan is een roadtrip ideaal, want onderweg ben je aan niets gebonden. Je kan gaan en staan waar je wilt. Linksaf, rechtsaf of gewoon rechtdoor? Volg je ​ buikgevoel! Beperk dus het gebruik van je telefoon, wees aanwezig en neem even afstand van het dagelijkse leven. Eindelijk hebben jullie de tijd en ruimte om te doen wat jullie écht willen.

Weggaan van de stress op het werk en gewoon ontspannen en plezier hebben, brengt bovendien de grappige kant van mensen naar boven. Je kan een komische kant van je reisgenoot zien die je nooit eerder - of al een lang niet - had opgemerkt.

Gedeeld gelach en humoristische ervaringen brengen mensen op een positieve manier dichter bij elkaar en onthullen een nieuwe dimensie aan de relatie - iets wat je zeker opnieuw wilt ervaren zodra je weer thuis bent.

4. Zwijgen is zilver, praten is goud

Praten jullie thuis enkel over het werk, jullie vrienden of familie? Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Reizen in een camper kan je vergelijken met reizen in een cocon: je kan en moet heel open en transparant met elkaar communiceren. Anders dan thuis is er minder afleiding. Dat laat ook toe om het te hebben over onderwerpen die je normaal niet zou aansnijden. 

De wereld aan je voeten en toch ietwat geïsoleerd, dát zou volgens onderzoek de ideale situatie zijn om diepe gesprekken te voeren. In de auto zeggen we dingen tegen elkaar die we anders nooit face-to-face zouden zeggen, omdat er een zekere afstand lijkt te zijn. Bovendien kan de gedeelde ervaring van onderweg zijn leiden tot diepere emotionele verbindingen. Ook Jay Shetty - auteur van '8 regels van de liefde' - benadrukt het belang van samen bewegen in dezelfde richting, wat kan helpen bij moeilijke gesprekken en het creëren van een gevoel van gezamenlijke mentale groei.

5. Doe eens iets nieuws samen

Hoe lang is het geleden dat je nog eens iets nieuws hebt ondernomen met je partner? Vastzitten in dezelfde routine voor jullie 'date nights' kan ervoor zorgen dat jullie fysiek aanwezig zijn, maar jullie emotioneel niet verbonden voelen. Daarom is het belangrijk om nieuwe dingen te ondernemen samen. Reserveer wat ruimte in jullie reisschema voor onverwachte omwegen en avonturen. Sta open voor nieuwe dingen en grijp de kansen die op jullie pad komen.

"Het doen van nieuwe dingen is belangrijk, want in die nieuwigheid leer je iets nieuws over je partner," legt Jay Shetty uit. De sleutel is om samen iets nieuws te proberen, zodat jullie allebei nieuwe dingen over elkaar kunnen ontdekken. Samen een nieuwe uitdaging aangaan zorgt voor een boost in intimiteit omdat jullie samen iets nieuws ontdekken en de gevoelens delen die daarmee gepaard gaan.

6. Als jullie een roadtrip aankunnen…

… Dan kan je samen de wereld aan. Hebben jullie alle files, navigatiefouten en vermoeidheid in de mobilhome overleefd? Proficiat, jullie zijn een écht team! 

Kortom, een camperreis biedt de gelegenheid om samen sterker te worden, diepgaande gesprekken te voeren, nieuwe ervaringen op te doen, problemen samen op te lossen en vooral plezier te hebben. Het zal niet alleen jullie band als koppel versterken, maar ook herinneringen creëren die jullie voor altijd zullen koesteren.

Net als de Blind Getrouwd-koppels zin in een campertrip? Bekijk het uitgebreide aanbod campers op deelplatform Goboony.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Goboony

De ultieme vrijheid van een camperreis ervaren klinkt misschien als een droom, maar campers en busjes zijn doorgaans erg kostbaar of een gedoe om online te huren. Daarom is Goboony in het leven geroepen: een win-win online platform waarin lokale campereigenaren en reizigers die op zoek zijn naar het ultieme #vanlife avontuur bij elkaar worden gebracht. Share the freedom! 

Financial Times 1000 snelst groeiende bedrijven in Europa 2022