Golden Retriever verkozen tot meest ideale kampeerhond

Camperplatform Goboony: Groot Camperonderzoek BE-NL 2022

De liefde voor viervoeters is groot onder camperaars. En dan voornamelijk voor de Golden Retriever. Uit het grote Camperonderzoek 2022 van deelplatform Goboony blijkt het de meest ideale hond tijdens de vakantie, onderweg én op de camping. De hond met de gouden manen wordt vooral geprezen om zijn ontspannen gedrag.

Het Camperonderzoek van Goboony - gevoerd onder maar liefst 562 Belgische en Nederlandse camperreizigers - wordt jaarlijks georganiseerd om te polsen naar de reisvoorkeuren onder camperaars. Hondeneigenaars trekken er het liefst op uit met hun trouwe viervoeter. Bijna driekwart van hen neemt zijn huisdier gewoon mee in de camper als ze op stap gaan. Ruim 65% heeft voor de hond een eigen slaapplekje in de camper gereserveerd. Daarentegen schuift een kwart van deze camperaars ’s nachts op in eigen bed, om de dierlijke metgezel ook een plekje te gunnen op de matras. Dé populairste kampeerhond - met ruim 34% van de stemmen - is de Golden Retriever, waarbij de helft van de stemmen vooral zijn kalmte onderweg opmerkte als positieve eigenschap. Op de tweede plaats eindigde de Labrador Retriever, gevolgd door de Poedel.

Milieubewust reizen

In het Camperonderzoek van Goboony werd verder veel aandacht besteed aan de invloed van corona op het huidige reisgedrag van camperliefhebbers. Voordat covid toesloeg, noteerden de meesten van hen (49%) zo’n drie tot vijf keer op vakantie te gaan met de camper. Uit de antwoorden van de geïnterviewden blijkt dat de afgelopen coronaperiode nauwelijks invloed heeft gehad op die reisfrequentie. Nog even vaak willen ze er met de camper op uittrekken. Wel opvallend is de keuze voor het vliegtuig als alternatief vakantiemiddel. Meer dan driekwart (78%) geeft aan om hier voortaan niet of nauwelijks meer (maximaal 1 keer) gebruik van te gaan maken. Zo’n 63% van deze camperaars heeft de intentie minder vaak te vliegen in vergelijking met de periode voordat het corona-virus toesloeg. Hetzelfde geldt voor het maken van verre reizen buiten Europa, meer dan de helft (53%) van de ondervraagden gaat dat minder vaak doen. Als belangrijkste reden wijzen ze naar de impact op het milieu. Die bewustwording is voor hen ook de grootste reden om straks over te stappen op een elektrische camper: 49% wil dat doen om minder uitstoot te produceren, 37% omdat ze bang zijn dat ze anders niet meer worden toegelaten in heel wat steden. De rest van hen geeft aan in de toekomst hun huidige camper om te wisselen uit angst voor snel waardeverlies van hun huidige mobiele bezit.

Eenvoud over luxe

Camperaars zoeken eerder eenvoud dan luxe op hun reizen. Het grootste deel (40%) geeft aan het liefst te verblijven op een kleine camping. Vrij in de natuur kamperen, hoewel nauwelijks toegestaan in België, scoort ook 24%. Slechts 6% van de ondervraagden geeft aan zich op hun best te voelen bij luxueus ingerichte kampeerplekken.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Goboony

De ultieme vrijheid van een camperreis ervaren klinkt misschien als een droom, maar campers en busjes zijn doorgaans erg kostbaar of een gedoe om online te huren. Daarom is Goboony in het leven geroepen: een win-win online platform waarin lokale campereigenaren en reizigers die op zoek zijn naar het ultieme #vanlife avontuur bij elkaar worden gebracht. Share the freedom! 

Financial Times 1000 snelst groeiende bedrijven in Europa 2022